Den Tuinman

hovenier regio Sint-Niklaas

Mail: info@dentuinman.be

Of contactformulier:

Klik hier

Snoeien van buxus

buxus struiken In de meeste Vlaamse tuinen zie je wel buxus. Buxus struiken zijn enorm populair omwille van verschillende goede eigenschappen. De voornaamste voordelen zijn dat deze struiken heel het jaar door mooi fris groen blijven, en dat ze makkelijk in vormen kunnen geschoren worden.

Je kan buxussen gebruiken als aparte plant, maar ook als struik die dient voor afboording van bloemborders of hagen.

Om mooie buxushagen te verkrijgen, moet je de buxus 2 keer per jaar snoeien. Hoe meer ze gensoeid worden, hoe steviger de plant wordt. Wij raden aan om de buxus twee keer per jaar te snoeien of te laten snoeien. Voor vormsnoeien is het zelfs best om 3 keer per jaar te snoeien.

Een buxusplant verdraagt het snoeien zeer goed en zal op de oude takken nieuwe zijscheuten vormen. Hierdoor wordt je buxus steviger, mooier en voller. Snoei een eerste keer in juni en een tweede keer eind augustus -half september.

Buxus groeit niet zo snel en is daardoor de ideale plant voor laagblijvende haagjes en voor het vormen van figuren, bollen, kegels en spiralen.

Wij hebben het beste materiaal en vele jaren ervaring voor het snoeien van uw buxus. Wij kunnen de struiken zelfs waterpas snoeien.

buxus snoeien